Nedjelja, 19 rujna, 2021
25 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaCRVENI KRIŽ PROVODI EU PROJEKT: Đacima iz siromašnijih obitelji školska oprema

CRVENI KRIŽ PROVODI EU PROJEKT: Đacima iz siromašnijih obitelji školska oprema

VINKOVCI – Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci do 6. rujna prikuplja zahtjeve za humanitarnu pomoć za novi EU projekt FEAD, Fond europske pomoći za najpotrebitije naslovljen “Školska oprema za Slavoniju i Pounje”, namijenjen djeci koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati od 1. do 8. razreda osnovne škole i ispunjavati jedan od četiri projektom predviđena kriterija.

Pomoć mogu dobiti djeca iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb Vinkovci te djeca samohranih roditelja s ukupnim primanjima kućanstva nižim od minimalne plaće u RH od 4062,51 kunu, što valja dokazati potvrdom Porezne uprave, pojašnjavaju u Crvenom križu na Trgu bana Šokčevića 1, gdje roditelji mogu dobiti sve informacije.

U trećoj su kategoriji djeca u obiteljima s troje i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6436 kuna, za što treba potvrda Porezne uprave, a u četvrtoj djeca u obiteljima s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću dulje od tri mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez primanja ili blokirani, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

Projekt je financiran preko Ministarstva obitelji, a Crveni križ Vinkovci jedan je od provedbenih partnera.

Izvor: glas slavonije

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.