Crveni križ Vinkovci akcija darivanja krvi u subotu i utorak

0

AKCIJE DARIVANJA KRVI U SUBOTU I UTORAK

Pozivamo darovateljice i darovatelje krvi da se odazovu na akcije dragovoljnog darivanja krvi koje Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Organizira u subotu, 23. siječnja 2021. od 9 do 13h
u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

U utorak, 26. siječnja 2021. od 12 do 14h
u prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Prijave za termin darivanja krvi vrše se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523, a darovatelji će odmah po prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

Zbog striktnog poštivanja mjera najviših higijenskih standarda u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1,5 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.

Upute:

📍 na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske (računajući od datuma povratka u Hrvatsku).

📍 na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su bile u kontaktu s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije).

📍 na razdoblje od najmanje 28 dana odbijaju se osobe koje su preboljele COVID-19 (računajući razdoblje od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije)

Molimo ponesite svoju osobnu iskaznicu i darujte krv !
Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život !