Cvjetni korzo osvojili cvjetići iz OŠ Vladimira Nazora

0
256
Foto: Orion info

Suncokreti, makovi, božuri, tulipani, tratinčice i pčelice zavladali su danas vinkovačkom pješačkom zonom na još jednom Cvjetnom korzu – rekordnom u svakom pogledu. Nikad masovniji, nikad veseliji i nikad šareniji izmamio je osmijehe na licima najmlađih sudionika, ali i odraslih koji su ih pratili pljeskom.

Pozdraviti proljeće, ljepše i toplije vrijeme bio je cilj za više od 640 djece koliko ih je danas prodefiliralo Cvjetnim korzom. Rekli bismo kako je ispunjen u potpunosti jer već dugo ne pamtimo ovakvo šarenilo u centru grada. Suncem okupano cvijeće ispod kojega su se krili vrtićarci i osnovnoškolci s područja grada i okolice plesalo je i pjevalo, smijalo se i veselilo, družilo i sklapalo nova prijateljstva.


Peta je ovo godina kako se manifestacija održava u organizaciji Vinkovačkog karnevala, no prvi put je održana u suradnji s Gradom Vinkovcima.

„S obzirom da smo izabrali možda najbolji i najtopliji dan, nadam se da ćemo uživati u djeci, cvijeću, suncu i svemu onome što proljeće čini tako prekrasnim. Pozdravljam sve roditelje, odgojiteljice, nastavnike, učiteljice, profesore i sve druge koji su danas ovdje, uživajte na našem korzu i neka najbolji pobjedi”, poručio je s pozornice gradonačelnik Ivan Bosančić, dok je, zajedno s roditeljima i ostalim građanima, željno čekao dolazak povorke.


Vesela povorka krenula je od Pikove zgrade do pješačke zone gdje je svaka od 24 skupine pokazala što je tako vrijedno pripremala sa svojim odgojiteljicama i učiteljicama. Međutim, pobjednik je mogao biti samo jedan, a o njemu je odlučio stručni žiri u sastavu Sonja Šimić iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Jasna Garvanović iz Odjela za kulturu i turizam te Astronelija Čičak iz Cvjećarnice Mimoza.

Prema njima, najbolji na ovogodišnjem Cvjetnom korzu pokazali su se mališani iz Osnovne škole Vladimira Nazora. Odjeveni u prikladne cvjetne krune i kostime predstavili su se s pjesmom u izvedbi Klinci s Ribnjaka – Guantanamera i Latino. Drugo mjesto pripalo je istoimenom vrtiću čiji su Cvjetići i Bubamare pripremili nastup i glazbeni igrokaz „Zvončić u proljeće”, dok su treće završile Tratinčice iz Dječjeg vrtića „Bambi” Rokovci Andrijaševci. „Dolazimo s cvjetnim plesom i pjesmom pokazati kako svijet uz pjesmu, smijeh i veselje može biti puno ljepši”, poručile su Tratinčice.


Recimo još kako najbolje ocijenjena skupina osvaja nagradno putovanje u osječki Zoološki vrt.

„Ove godine imamo puno sudionika koji sudjeluju po prvi puta, što nas jako veseli i nadamo se da na tome neće stati već da će nas svake godine biti sve više. Cilj manifestacije boravak je djece na svježem zraku, a ujedno i druženje te zabava, sve potrebno za sreću djece”, rekao je organizator Ivan Stažić ne krijući ponos na ovako masovnu cvjetnu bajku.

Foto: Orion info

 

Izvor: novosti hr