Danas je konstituiran 11. saziv Hrvatskog sabora, Ivan Bosančić prisegnuo i poručio još snažnije i opsežnije radit ću za moje Vinkovce

0

Danas je konstituiran 11. saziv Hrvatskog sabora u kojem će parlamentarnu većinu predvoditi Hrvatska demokratska zajednica. Tim povodom oglasio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kojemu je ovo prvi mandat u hrvatskom parlamentu.

“Danas prije svega želim zahvaliti svima koji su mi ukazali povjerenje na travanjskim izborima. Vaša potpora je najvažniji dio novog političkog puta kojim sam krenuo kako bi bio u prilici, uz gradonačelničke obveze, još snažnije i opsežnije raditi za moje Vinkovce, za našu županiju i cijelu Slavoniju. Biti zastupnik u Hrvatskom saboru velika je čast i velika odgovornost, ali i obveza da bez kompromisa i zadrške dam sebe u ostvarenju cilja razvijene, bogate, sigurne i ponosne Hrvatske” poručio je Bosančić.

Među desetoricom predstavnika Vukovarsko-srijemske županije prisegnuli su Nikola Mažar i Josip Šarić umjesto Marina Piletića (HDZ), Ivan Penava, Josip Dabro, Stipo Mlinarić i Tomislav Josić (DP), Mario Milinković (SDP), Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) i Dragana Jeckov (SDSS).

Konstituirajuća sjednica 11.saziva Hrvatskog sabora, na kojoj su novoizabrani zastupnici izabrali predsjednika i potpredsjednika Sabora te članove Mandatno-imunitetnog povjerenstva, održala se danas s početkom od 11 sati. Novi stari predsjednik Sabora je Gordan Jandroković po treći put sa 144 glasa za i 6 protiv, a minutom šutnje odana je počast hrvatskim braniteljima.