Utorak, 7 prosinca, 2021
1.9 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDarko Galić načelnik Općine Privlaka, službeno je danas otvorio dječji vrtić

Darko Galić načelnik Općine Privlaka, službeno je danas otvorio dječji vrtić

Foto; novosti hr

Dječji vrtić u Privlaci spreman je za svoje malene stanare. Ukupno 50 djece od sljedećeg tjedna boravit će u novim uređenim prostorima u Školskoj ulici, u potpunosti prilagođen potrebama svih uzrasta. Danas je, uz potporu mnogobrojnih mještana, službeno otvoren, a mi smo zavirili u njegove šarene i razigrane prostorije.


Darko Galić, načelnik Općine Privlaka, službeno je danas presjekao vrpcu i svoje mještane upoznao s novim dječjim vrtićem na kojemu se aktivno radilo godinu dana.


Za potrebe svojih mještana, Općina je prije dvije godine izradila projektnu dokumentaciju za izgradnju dječjeg vrtića. Kandidiran je prema EU fondovima, točnije mjeri 7.4., podmjeri 7.4.1., a potpisan je i ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Mjesni dječji vrtić u cijelosti je financiran iz EU fondova, ukupne vrijednosti projekta 4.500.000 kuna.


“Vrtić obuhvaća površinu od 500 metara kvadratnih i tu se, uz one osnovne sadržaje i kuhinju, nalaze i oni dodatni poput igrališta i parkirališta. Vrtić zapravo ima sve ono što ispunjava potrebne pedagoške standarde za zadovoljenje potreba dječice svih dobnih uzrasta. Ukupan kapacitet je 50 djece, sto posto je popunjen, djeca su već upisana i vrtić s radom počinje sljedeći tjedan”, pojasnio je načelnik.

Uz ravnateljicu, u vrtiću je zaposleno i šest teta. Svi oni su s radom počeli još prošli tjedan kako bi osigurali sve uvjete za početak rada vrtića te djeci omogućili što ljepšu i ugodniju dobrodošlicu.

ravnateljica: Katarina Alić


Za boravak u vrtiću roditelji će za svoje mališane morati izdvojiti ukupno 400 kuna mjesečno, dok će preostali potreban iznos snositi Općina Privlaka iz svojih proračunskih sredstava. U općinskom proračunu su, kako je danas naglasio načelnik, za ovu godinu u cijelosti osigurana potrebna sredstva za funkcioniranje vrtića.

načelnik Općine Privlaka Darko Galić sa zaposlenicima


Izvor; novosti hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.