Dekanić primio Maria Žgelu i trenera Iliju Zirduma nakon pobjede karijere u Poljskoj

0

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je danas u maloj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima MMA borca, iz vinkovačkog kluba Valens, Maria Žgelu i njegovog trenera, Iliju Zirduma.

Naime, Žgela je u finalnoj borbi FEN promocije u Poljskoj knockoutom pobijedio domaćeg borca Adama Kowalskog i time ostvario pobjedu karijere.

– Od samog početka mandata nastojim skrenuti pozornost javnosti na naše sugrađane koji su uspješni na poljima u kojima djeluju, pa me tako iznimno veseli i uspjeh našeg MMA borca Maria Žgele koji je u Poljskoj ostvario zapaženu pobjedu – rekao je Dekanić.


Riječ je, kaže Dekanić, o pobjedi koja govori u prilog činjenici da Žgela ima sve predispozicije da postane zapažen borac na svjetskoj MMA sceni.

– Njegov je uspjeh jedan od najboljih primjera kako se uz puno predanog i konstantnog rada, bez velike financijske koristi i interesa, može doći do vrhunskih rezultata – naglasio je župan.


Dodao je i kako će s pozicije župana poticati sve sportaše, klubove i ljude koji uistinu žive sport i kojima je on stil života.
– Mogu im samo čestitati na osvojenoj borbi i obećati potporu, kako Mariu, tako i drugim mladim sportašima i njihovim klubovima. Njihovi rezultati nisu samo njihova nego i promocija cijele Vukovarsko -srijemske županije kako u zemlji tako i u inozemstvu – poručio je.

Mario Žgela se zahvalio županu na prijemu i obećanoj podršci te je istaknuo kako je u cijelu priču ušao srcem, prije četiri godine, iako se do tada nikada nije bavio sportom.

Radim u šumi, treniram šest dana u tjednu, a treninzi su naporni i svaki traje više od tri sata – otkrio je i dodao kako mu ništa nije teško posebice nakon pobjede koju smatra krunom svog dosadašnjeg rada.


Žgelin trener Ilija Zirdum je naglasio kako je ova borba u Poljskoj samo jedna od četiri ukupno ugovorene u FEN organizaciji, a planovi za budućnost mladog borca tu ne staju.

  • Svoju prvu borbu Mario je odradio samo sedam dana nakon što je prvi put došao u naš klub Valens i od tada niže samo uspjehe. Ako me pitate za njegovu budućnost mogu poručiti da je samo nebo granica – istaknu je Zirdum.