Utorak, 7 prosinca, 2021
1.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDekanić: „Svi se moramo potruditi da tvornica „Borovo“ ponovo ponese titulu „obućarskog...

Dekanić: „Svi se moramo potruditi da tvornica „Borovo“ ponovo ponese titulu „obućarskog diva“

Dekanić: „Svi se moramo potruditi da tvornica „Borovo“ ponovo ponese titulu „obućarskog diva“

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić posjetio je danas vukovarsku tvornicu obuće „Borovo“. U pratnji direktorice „Borova“ Gordane Odor obišao je proizvodne hale, te se upoznao sa uspjesima ali i problemima s kojima se tvrtka susreće.


– Drago mi je da sam došao u posjet ovom „obućarskom divu“ iz prošlosti, a vjerujem da ćemo ga tako nazivati i u budućnosti – rekao je župan.

Kako bi se to ostvarilo, naglasio je, biti će potrebna pomoć države, županije i Grada Vukovara.

  • Dio pogona koji sam vidio posluje u jako lošim uvjetima, no radnici se jako trude i postižu izvrsne poslovne rezultate – istaknuo je. S druge strane, naglašava, ta je tvornica napravila znatan dizajnerski iskorak kada je u pitanju proizvodnja kako modne, tako i radne obuće. Stoga je, smatra, šteta što na hrvatskom tržištu njihovi modeli nisu prisutni u velikom broju trgovina s obućom.


 

  • Riječ je o izvornom hrvatskom proizvodu, pa o tome svi moramo voditi računa i na razne načine, bilo kroz marketing ili prisutnost proizvoda na policama naših dućana, moramo dovesti do toga da tvornica Borovo postane još prepoznatljiviji proizvođač obuće u Hrvatskoj – pojasnio je Dekanić.Takvim ćemo pristupom, smatra, postići da „Borovo“ svoju klijentelu i plasman proizvoda ostvari i na inozemnim tržištima.


 

  • U krugu tvornice nalazi se veliki broj proizvodnih objekata koji su izvan funkcije, neki od njih su i zaštićeni, a nalaze se na izvrsnoj lokaciji, te ih se može iskoristiti za razne djelatnosti – otkrio je i dodao kako „Borovo“ ima vrijednost koja se može iskoristiti na puno bolji način i time omogući zapošljavanje još većeg broja ljudi.
-Direktorica „Borova“ G. Odor poručuje da se, unatoč trenutnoj situaciji na tržištu nada boljim vremenima za tvornicu.
  • Vjerujemo kako će „Borovo“ imati snage da uz pomoć lokalne uprave i države iznađe konačno rješenje za probleme u kojima se trenutno nalazi – poručila je.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.