Utorak, 7 prosinca, 2021
1.9 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDjeca Katoličkog dječjeg vrtića „Eden“ Vinkovci posjetila Lovačko društvo „Šljuka“ Korođ

Djeca Katoličkog dječjeg vrtića „Eden“ Vinkovci posjetila Lovačko društvo „Šljuka“ Korođ

U sklopu projekta Vukovarsko-srijemske županije „Djeca s lovcima i šumarima u prirodi“, članovi Lovačkog društva „Šljuka“ Korođ u posjetu primili su djecu s tetama iz Katoličkog dječjeg vrtića „Eden“ iz Vinkovaca, u Lovačkom domu u Korođu.

Pozdravili su ih članovi društva, koje je predvodio predsjednik Mario Tordinac i lovnik Josip Zamečnik, te načelnik općine Tordinci Davor Adžić, koji je bio vrlo zadovoljan viđenim te najavio uključivanje općine Tordinci u ovaj projekt Županije, a kojeg smatra vrijednim i kvalitetnim. Isto tako djecu je pozdravio i velečasni Josip Erjavac, koji je s djecom popričao,  pomolio se s njima i blagoslovio ih.


Inače, djeca su osim puno igre u prirodi, mogla vidjeti i čuti puno toga, a imali su susret s prirodom i šumom, a obišli su i ribnjak koji je dio kompleksa oko Lovačkog doma, te su obišli i neke lovnotehničke i lovnogospodarske objekte. Ono što je najvažnije djeci je, s današnje svakodnevne tehnologije i multimedijalnih sadržaja kojima su okruženi, skrenuta pozornost na istinske vrijednosti koje priroda pruža. Djeci je na zanimljiv način usađena  svijest o potrebi očuvanja prirode, važnosti uzgoja, zaštite i lova divljači, važnosti sprječavanja požara i posljedica požara, itd.


Ovaj projekt Vukovarsko-srijemske županije snažno podupire  novoizabrani župan Damir Dekanić, dajući punu podršku projektu koji je otpočeo još 2019. godine, ali je prošle godine zbog Covida-19 stavljen na pauzu.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije ovom događajući nazočio je zamjenik pročelnika UO za poljoprivredu Krunoslav Buhač.

Pozivamo osnovne škole i vrtiće s područja naše Županije da kontaktiraju Vukovarsko-srijemsku županiju za prijavu i dolazak, kako bi uključili djecu u nove avanture i doživljaje u prirodi.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.