Djelatnica spriječila 14-godišnjaka u pokušaju pljačke kladionice

0

U samo tri dana u Slatini dogodilo se razbojništvo i pokušaj pljačke kladionice. Neslužbeno se doznaje da je riječ o školarcima, a jedan ima samo 14 godina.


U Slatini su se u tri dana dogodile dvije pljačke u kladionicama. U oba slučaja radi se o mladićima.

Jedan ima 18 godina, a ICV neslužbeno doznaje da drugi ima samo 14 godina. I jednom i drugom su to prvi “kriminalni izleti”. Prvo razbojništvo se dogodilo 2. travnja oko 20:25, kada je 18-godišnjak ukrao 5000 kuna, a uplašena djelatnica im je dala novac i zvala policiju.

U drugom slučaju, 5. travnja, drugu kladionicu pokušao je opljačkati mlađi počinitelj, ali bezuspješno. Oko 20:30 je u drugoj sportskoj kladionici, uz verbalnu prijetnju, pokušao ponovno doći do novca, ali ovaj put se, kako tvrde izvori za ICV, djelatnica “dobro izvikala na razbojnika” pa je odmah pobjegao.

Pozvala je policiju dok je on još uvijek bio u kladionici. I prije njegovog napuštanja kladionice, alarmirala je policiju, a neslužbeno se doznaje  da se stariji počinitelj nalazio u blizini.

Kriminalističkom istragom je policija brzo otrkila tko su počinitelji. Pretražili su im domove i pronašli predmete koji upućuju na razbojništvo, nakon čega je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđeno postojanje osnove sumnje da su to ti počinitelji.

Mladim razbojnicima slijede prijave ODO-u za mladež, ali i dopis Centru za socijalnu skrb Slatina, izvijestila je policija.