Domagoj Hajduković izabran za potpredsjednika Političke grupe socijalista, demokrata i zelenih u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe

0

Foto: Domagoj Hajduković/arhiva

Potvrđeno je da je u srijedu, 24. siječnja, Domagoj Hajduković iz Socijaldemokrata izabran za potpredsjednika Političke grupe socijalista, demokrata i zelenih u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, a što je veliko priznanje njemu osobno, ali i Socijaldemokratima, stranci s najvećim oporbenim klubom u Hrvatskom saboru. U Vijeću Europe situacija je obrnuta glede odnosa političkih grupacija nasuprot Hrvatskom saboru. Tamo su, naime, socijalisti i zeleni u većini, tako da je ovaj izbor uistinu priznanje dosadašnjem radu Domagoja Hajdukovića, ali i Socijaldemokratima kao stranci jer se time pokazuje da su upravo oni izbor  Europskih socijalista. To je, također, i doprinos  inicijativi koju ta stranka snažno zastupa, a to je potreba okupljanja na lijevom centru.

“Osim velikog povjerenja koje mi je iskazalo 150 kolegica i kolega, ovaj će mi položaj dati i dodatni legitimitet za nametanje tema u Vijeću Europe koje smatram važnima za naš kontinent. Posebno zagovaram članstvo Kosova u Vijeću, a to ću glasnije i snažnije moći činiti upravo kao potpredsjednik najbrojnije političke grupe u Vijeću”, komentirao je novu dužnost u Vijeću Hajduković.

Foto: Domagoj Hajduković/arhiva

Dugogodišnji i kvalitetan rad Domagoja Hajdukovića u grupaciji socijalista, ali i EU parlamentu, kao i u Odboru za migracije toga visokog tijela, gdje je dva puta biran u Predsjedništvo, sad je potvrđen i ovim velikim priznanjem. Poznato je da je on inicijator i autor čak pet Rezolucija u EU parlamentu, što je više od svih hrvatskih zastupnika ikada. Također, trenutno radi na šestoj Rezoluciji koja se bave uporabom eksplozivnog oružja i njegova utjecaja na migracije. Hajduković je u tekstu Rezolucije posebno naglasio i proces razminiranja Hrvatske kao uspješnu i jedinstvenu priču u Europi i svijetu.