Nedjelja, 27 studenoga, 2022
5 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDonacija 11 tona mandarina iz Dubrovačko neretvanske-županije

Donacija 11 tona mandarina iz Dubrovačko neretvanske-županije

Donirane i uručene mandarine Dubrovačko-neretvanske županije


 

Tradicionalna donacija od 11 tona mandarina Dubrovačko-neretvanske županije  stigla je  Vukovarsko-srijemskoj stigla  uoči Dana županije.  Mandarine je županu Damiru Dekaniću uručio župan Nikola Dobroslavić, ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju.

-Zahvaljujem se svom prijatelju i kolegi županu Nikoli Dobroslaviću i cijeloj Dubrovačko -neretvanskoj županiji na ovoj vrijednoj donaciji – istaknuo je župan Dekanić.

Iako je, po novčanom  iznosu riječ o simboličnoj vrijednosti, donacija mandarina ima veliku emotivnu vrijednost jer riječ je o dvije županije koje su prošle ratna stradanja, a stanovnici progonstva.

-Na sreću ta su vremena prošla ali je ostala povezanost, koja se vidi i kroz uspješnu poslovnu suradnju dviju županija – naglasio je Dekanić.

Poručio je i kako smatra da je došlo vrijeme da se konačno ujedine „Zelena i Plava Hrvatska“

-Kao Županiju nas posebno zanimaju iskustva u turizmu, jer smatram da se na ovom području otvara veliki prostor za razvoj turizma – a ako od nekoga možemo učiti to je od Dubrovačko -neretvanske županije – poručio je te dodao  kako se ova prijateljska suradnja nastavlja u narednom razdoblju kroz niz projekata i najavio uzvratni posjet s donacijom slavonskih jabuka.

Župan Dobroslavić je pak poručio kako su mandarine samo tradicija i potvrda dobre suradnje među županijama koja traje još od 2009. godine.

  • Već je otpočet projekt suradnje i približavanja turističkog tržišta Dubrovačko -neretvanske županije proizvodima koji su nastali na ovom području i da nije udaljenosti sve bi zasigurno išlo još brže i lakše –  rekao je i dodao da će realizacijom Koridora 5 C i te prepreke biti premoštene, a poslovna suradnja dodatno ojačana.


Inače, mandarine su podijeljene udrugama, bolnicama  i potrebitima diljem naše županije.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije