DVD-u Ivankovo uručena vrijedna donacija vatrogasni kombi dar pokrajine Tirol

0

Na poziv Ureda Tirolske državne vlade Austrije načelnik općine Ivankovo Marko Miličević i predsjednik DVD-a Ivankovo Dražen Klobučar su sa suradnicima boravili u posjeti pokrajini Tirol u gradu Telfs u Vatrogasnoj školi.

Tom prigodom naše predstavnike je primio zapovjednik Vatrogasne škole gosp. Georg Waldhart i glavni inspektor vatrogastva gosp. Rene Staudacher koji su prezentirali mogućnosti i način obuke vatrogasaca za pokrajinu Tirol koja broji oko 3 300 vatrogasaca.

U ime Ureda Tirolske državne vlade gosp. Peter Logar uručio je donaciju DVD-u Ivankovo, a to je vatrogasni kombi sa tehničkom opremom te dvije pumpe za ispumpavanje vode. Ukupna vrijednost donacije iznosi 28.000,00 EUR.

Ovom donacijom DVD Ivankovo dobiva nove funkcionalne sposobnosti i ulazi u vrh najopremljenijih vatrogasnih postrojbi kako na području općine tako i na području naše županije.

“Ovaj posjet urodio je usvajanjem novih znanja i mogućnosti opremanja i školovanja pripadnika DVD-a Ivankovo (do sada je jedan pripadnik DVD-a Ivankovo prošao školovanje u Vatrogasnoj školi), a napose primjene određenih tehničkih uvjeta oko projektiranja novoga Vatrogasnog doma Ivankovo koje je u tijeku i to u dijelu Gospodarske zone Ivankovo budući da sadašnja lokacija više ne daje dovoljno kvalitetne uvjete, kako za tehniku tako i za postrojbu u gašenju požara” kazao je načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević.