Ekipa PU vukovarsko-srijemske osvojila zlato na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu

0

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Mnogi sportski stručnjaci se slažu s činjenicom da je teže ostati na vrhu nego doći do vrha, a upravo to je uspjelo našoj ekipi policajaca polumaratonaca koji su ponovili prošlogodišnji uspjeh te ostali na vrhu kao najuspješnija policijska uprava na 9. Zagrebačkom proljetnom polumaratonu, ujedno i Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova.

U devetoj po redu atletskoj cestovnoj utrci ZAGREB 21 – 9. Zagrebački proljetni polumaraton – Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu za pripadnike MUP-a, održanoj jučer, 24. ožujka, ekipa Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u sastavu Krešimir Hunjet, Davor Dežić, Marko Sambol, Mirko Miličić, Dinko Puce, Igor Galunić i Krešimir Knežević ponovo je ostavila konkurenciju iza sebe osvojivši prvo mjesto u ekipnoj kategoriji. Drugi su bili kolege iz Ravnateljstva policije, a treći predstavnici Policijske škole Josip Jović.

Također, član najbrže ekipe, Marko Sambol, policijski službenik Ureda načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, osvojio je srebrnu medalju u natjecanju za policijske službenike pojedinačno istrčavši polumaraton za 1 sat i 22 minute, što mu je najbolji rezultat sezone.

Naša Policijska uprava imala je predstavnike i u štafetnoj utrci polumaratona koju su činila četiri vrsna trkača, a to su redom Hrvoje Klarić, Zvonimir Vuković, Tomislav Lovrić i Ivan Sudarević, te u utrci na 5 km Robert Dragičević.

Utrku su kao i prijašnjih godina organizirali Zagrebački atletski savezi i Atletski klub Maraton 2000, u suradnji s Policijskom akademijom akademijom „Prvi hrvatski redarstvenik“, a predstavljala je službeno Prvenstvo Hrvatske u utrci na 21 km za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova RH – pojedinačno i ekipno.

Za pripadnike MUP-a je utrka imala i humanitarni karakter jer će se sredstva od njihovih kotizacija donirati Zakladi policijske solidarnosti za pomoć policijskim službenicima.

Čestitke svim našim kolegama na uspješno odrađenoj utrci te na isticanju važnosti tjelesne spreme koja je neophodna da bi se ovaj naš posao uspješno obavljao.

Foto galerija: PU vukovarsko-srijemska