Frankopani u Sloveniji na vrhu Mangart

0

Vikend 01.do 03. rujna planinari Frankopana iskoristili su za odlazak u Sloveniju. Polazak prema Sloveniji bio je u petak u rane poslijepodnevne sate, a dolazak u večernje sate u Mihov dom pod Vršičem.

Subota je bila odvojena za uspon na Mangart, vrh u slovenskom dijelu Julijskih Alpi, visine 2679 metara, i posjetu jezerima Laghi di Fusine, nacionalnim parkom u talijanskom dijelu Julijskih Alpi. 

Za nedjelju je ostavljena lagana šetnja na nešto niži vrh, visine 1909 metara, Slemensku Špicu, a vidjeli smo i Ajdovu Deklicu na Prisojniku, prirodni fenomen u stijeni, te nakon osvježenja u Erjavčevoj koči krenuli smo nazad u Slavoniju.

Ovo je 32.izlet Frankopana u 2023.godini, a prošlu srijedu odradili su i Izbornu Skupštinu, na kojoj je izabrano novo/staro vodstvo, u sastavu predsjednica Dragica Šibenik, potpredsjednik Sead Klebić, tajnik Goran Vučko, blagajnica Nikolina Šebalj, članovi upravnog odbora Željko Grbeša i Tomislav Šekerija.

Svi koji žele hodati i planinariti s planinarima Frankopana mogu se javiti na broj 099/516-1427 ili porukom na stranicu ili profil društva.