Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
10.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaGK „Joza Ivakić“ utorak 4. svibnja u 18:30 Marko Lončar će imati...

GK „Joza Ivakić“ utorak 4. svibnja u 18:30 Marko Lončar će imati svoju prvu samostalnu izložbu

SAMOSTALNA IZLOŽBA MARKO LONČAR „KRUG ŽIVOTA“

U Gradskom Kazalištu „Joza Ivakić“ u utorak 4. svibnja 2021. u 18:30 Marko Lončar će imati svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Krug života“. Do sada je kao slikar, umjetnički voditelj te organizator sudjelovao na preko 30 zajedničkih likovnih kolonija i izložbi. Na izložbi će se moći vidjeti 26 umjetničkih djela nastalih u razdoblju od 2015. – 2021. godine.

Tehnike djela koja će biti izložena su ulje na platnu, ulje na staklu, akril i kombinirana tehnika. Otvorenje će se održati ispred kazališta, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera prilikom ulaska u izložbeni prostor.

Na samom događaju voditeljica programa otvorenja biti će Mateja Lončar, o autoru će govoriti Krešo Marić dok za glazbeni ugođaj pobrinut će se TS „Dike“. Izložbu će otvoriti gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić „Nebo, zemlja, spoj, susret, pogled, obzorje, daljina.

Puno toga se događa na čovjeku vidljivom uprizorenju zemlje i neba, tamo daleko. Tamo se događaju čuda. Tamo se susreću antički bogovi i stvaraju novi život. Tamo se rađa novi dan. Tamo umire noć. Blagodati sredine koja baštini višetisućljetnu kulturu i povijesnu tradiciju gdje Marko Lončar to vrlo precizno prezentira u svom stvaralačkom djelu, ali isto tako daje do znanja da ga je sredina u kojoj živi jednostavno iznjedrila, te da je on čisti produkt jednog kontinuiteta kulturnog življenja i stremljenja.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.