Gradonačelnik Bosančić najavio smanjenje prireza sa 13 na 10 posto

0

Kako bi olakšali poslovanje gospodarstvenicima i uvjete življenja građanima stvorili smo uvjete za smanjenje prireza i s tim prijedlogom idemo prema vijećnicima na idućem Gradskom vijeću, objavio je danas na svojoj FB stranici gradonačenik Vinkovaca Ivan Bosančić.

A odluka je da se prirez s 13 posto smanji na 10 posto.

“To će osjetiti i radnici i gospodarstvenici, no tek dugoročno taj će potez značiti još bolju gospodarsku aktivnost u našem gradu. Iznos preko 3,5 milijuna kuna, koliko ćemo manje uprihodovati zbog ove odluke i koji ćemo nastojati nadomjestiti učinkovitijim i racionalnijim trošenjem, neće toliko utjecati na proračun koliko bi trebao utjecati na broj investicija i rasterećenje građana”, ističe gradonačelnik Bosančić.

Htjelo se, nastavlja, na ovaj način potaknuti poslodavce da se zajedničkim snagama radi na povećanju osobnih primanja građana.

“Trebao je, dakle, proći određeni period u kojem smo konsolidirali gradske financije i u kojem smo kroz EU projekte pokrenuli one poslove koje smo obećali odraditi te je napokon došlo vrijeme da krenemo u smjeru olakšica za naše građane. Na ovome ne namjeravamo stati, u narednom razdoblju ćemo i dalje nastojati ići ka dodatnom smanjenju prireza na način da ne ugrozimo gradske financije i sve planirane projekte”, poručuje Ivan Bosančić.

default