Srijeda, 6 srpnja, 2022
27 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaGradonačelnik Ivan Bosančić danas je u svom uredu primio dr. Zvonimira Juzbašića...

Gradonačelnik Ivan Bosančić danas je u svom uredu primio dr. Zvonimira Juzbašića i primalju Gordanu Kucljak

Dobre vijesti dolaze iz rodilišta Opće županijske bolnice Vinkovci

U 2021. ROĐENO 19 MALIH VINKOVČANA VIŠE NEGO GODINU RANIJE

Kako bi njima osobno, ali i svim djelatnicima vinkovačkog rodilišta zahvalio na svemu što čine, pogotovo u ovim otežanim uvjetima rada, gradonačelnik Ivan Bosančić danas je ugostio voditelja Odjela za ginekologiju i opstetriciju u OŽB Vinkovci dr. Zvonimira Juzbašića i predsjednicu Udruge za informiranje i podršku budućim majkama Agape Vinkovci, ujedno i primalju u vinkovačkoj bolnici, Gordanu Kucljak.

A oni su donijeli iznimno dobre i pozitivne vijesti. Naime, podatak kako je u 2021. godini u vinkovačkom rodilištu rođeno 735 beba, 44 više u odnosu na 2020. odnosno da je u 2020. rođeno 218, a u 2021. godini 237 malih Vinkovčana i Vinkovčanki, što je gotovo jedno cijelo razredno odjeljenje više, uistinu je veliki razlog za optimizam.

          „Više od 40 beba ukupno u našoj bolnici u odnosu na godinu ranije te 19 više ako gledamo samo Vinkovce, govori nam da smo na dobrom putu, ali i da moramo još raditi kako bi te brojke i povećali. Ovdje govorimo o jednom razredu više u Vinkovcima i bilo bi dobro kada bi se taj trend i nastavio. To nastojimo postići kroz naše programe potpore roditeljima koji obuhvaćaju period od samog rođenja djeteta, vrtićke dobi, osnovne i srednje škole, pa do potpora studentima“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Bosančić.

Napomenuo je i kako se na razne druge načine, kroz projekte izgradnje i obnove škola, vrtića i dječjih igrališta, nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete djeci i roditeljima, ali i svima onima čiji je posao briga o djeci.


          „Ovo je svakako pozitivan pomak nakon što smo godinama unazad imali negativan trend. Kada bi svake naredne godine imali ovakav porast to bi bilo jako dobro. Moram zahvaliti i lokalnoj samoupravi, Gradu i Županiji, što nam kroz nabavku opreme pomažu kako bi imali što bolje uvjete za rad“, istaknuo je dr. Juzbašić.

Gordana Kucljak poručila je kako su se primalje prilagodile situaciji koja je svima u posljednje dvije godine otežala život te im je rad u takvim okolnostima postao svakodnevica.

„Osim iz naše županije, dolaze nam rodilje i iz Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Razlog tomu je činjenica kako je naša bolnica dozvoljavala pratnju prilikom poroda tijekom cijele pandemije, zbog čega su se mnogi roditelji odlučili na porod kod nas“, naglasila je.

Udruga Agape pak, ističe, djeluje već četvrtu godinu i okuplja sve veći broj budućih majki koje na jednom mjestu imaju priliku dobiti odgovore na sva pitanja o trudnoći, porodu, dojenju kao i o samom majčinstvu.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije