Hvala svima koji su dali sve od sebe da Hrvatska bude priznata

0

Na današnji dan prije 32 godine naša je domovina međunarodno priznata, a prije 26 godina mirnom reintegracijom vraćeno je hrvatsko Podunavlje te je započeo proces obnove razorenih gradova i sela u koja su se počeli vraćati hrvatski prognanici i izbjeglice.

Polaganjem zajedničkog vijenca, paljenjem svijeća i molitvom za sve hrvatske branitelje i civile, koju je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova Mijo Tikvić, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru obilježene su ove velike godišnjice jednih od važnijih događaja u hrvatskoj povijesti.

„Nismo zaboravili sve one koji su sudjelovali i izborili pobjedu koja je spasila mnoge ljudske živote. Zahvala svima koji su u odorama hrvatske vojske i policije te onima koji su na diplomatskom planu dali sve od sebe da Hrvatska bude priznata. Koliko je to veliki događaj i koliko je vrijeme tada bilo izazovno, možda najbolje shvaćamo tek danas kada u okruženju imamo slična događanja i kada možemo usporediti koliko smo bili slabi u odnosu na međunarodne okolnosti, a ipak smo dobili i svoju državu i vratili se na svoje granice“, rekao je ovom prigodom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.