Iako mu je ukinuta vozačka dozvola, vozio automobil pod utjecajem alkohola

0

Foto: Ilustracija

Smješten je u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je protiv njega pokrenut prekršajni postupak.

Tijekom protekla 24 sata, 14./15. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće, u Otoku i na autocesti Zagreb-Lipovac, ukupno su četiri osobe lakše ozlijeđene. U pet prometnih nesreća, u Vinkovcima (2), Bošnjacima i na autocesti Zagreb-Lipovac (2), nastupila je materijalna šteta.

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su danas, oko 1,10 sati, na državnoj cesti D-55 na području Vinkovaca, zaustavili osobni automobil marke „Mercedes“ splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak iz Jarmine.

Kontrolom je utvrđeno kako 29-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,04 g/kg za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Radi sprječavanja 29-godišnjaka da nastavi s činjenjem prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu odredili mjeru smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen mu je prekršajni nalog.