Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaIncident na granici Hrvatske i Mađarske: 'Probio je rampe, čuli smo sirene...

Incident na granici Hrvatske i Mađarske: ‘Probio je rampe, čuli smo sirene i pucnjavu’

FOTO: Ilustracija

U subotu navečer najmanje dvojica prošla su bez zaustavljanja na graničnom prijelazu Duboševica – Udvar. Ušli su u Mađarsku. Jednog je policija odmah uhvatila, a drugi se vratio u Hrvatsku i bježao.

Kod graničnog prijelaza u Baranji došlo je u subotu do proboja granice, potvrdili su nam iz policije.

  • Imamo uhićene osobe. Kriminalistička istraga se nastavlja. Pokušali su izaći ili ući iz Republike Hrvatske preko graničnog prijelaza u Baranji, to je spriječeno i čekamo rasplet situacije – rekao nam je glasnogovornik policije Osječko-baranjske županije Zoran Kon.

Ispostavilo se kako su dva vozača prošla kroz prijelaz Duboševica – Udvar. Jednog je policija brzo uhvatila. Drugi je bježao mađarskoj policiji i vratio se u Hrvatsku gdje je nastavio bježati. Pronašli su ga u Čemincu.

Navodno su se ispaljivali i hitci.

  • Bili smo u Čemincu u jednom kafiću. Sjedio sam s društvom kad smo odjednom ugledali veliki broj policijskih vozila kako juri prema Batini, čuli smo ispaljene hitce s obje strane. Odmah smo nazvali prijatelja koji je u Batini, a on nam  je ispričao što se dogodilo, da je netko pokušao probiti granicu. Probio je rampe i pokušao ući na hrvatski teritorij – ispričao nam je čitatelj.

Policija je privela muškarca (46) koji je u subotu bez zaustavljanja ušao u Mađarsku. Drugi vozač (30) je na istom prijelazu ušao u Mađarsku. Bježao je policiji i vratio se u Hrvatsku. Uhitili su ga kod Osijeka.

Na graničnom prijelazu Duboševica-Udvar u subotu, na izlaznoj traci iz Republike Hrvatske za kontrolu vozila, dva osobna automobila hrvatskih registarskih oznaka su bez zaustavljanja nastavili vožnju te ušli u prostor Mađarske.

Brzom intervencijom mađarske granične policije, jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno te je uhićen vozač 46-godišnji hrvatski državljanin. Nakon dovršene prekršajne obrade predan je policijskim službenicima Republike Hrvatske.

Drugi vozač je odlučio pobjeći. Bježao je ispred vozila mađarske policije, a za nekoliko minuta vratio se na granični prijelaz i bez zaustavljanja vozila prošao velikom brzinom u unutrašnjost Republike Hrvatske.

Za odbjeglim vozilom potragu su nastavili policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske koji su ubrzo u mjestu Čeminac zaustavili osobni automobil i uhitili vozača 30-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo “Krivotvorenje isprave“ te nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose i Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog izbjegavanja granične kontrole i neposjedovanje potrebnih osobnih isprava za prelazak granice.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije