INTERVENTNI TIM CRVENOG KRIŽA VINKOVCI OD SUTRA NA SMJENI U PETRINJI

0

INTERVENTNI TIM CRVENOG KRIŽA VINKOVCI OD SUTRA NA SMJENI U PETRINJI

Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci sutra rano ujutro kreće u Petrinju na petodnevnu smjenu i redovnu rotaciju interventnih timova Hrvatskog Crvenog križa koji su na zadatku na potresom pogođenom području.

Obavljene su sve pripreme, zadužena oprema, natovaren kamion pomoći, a članovi tima nestrpljivo čekaju jutro kako bi pošli zamijeniti svoje kolegice i kolege koji od prvog dana neumorno pomažu na potresom pogođenom području.

Vrijedni volonteri Crvenog križa Vinkovci su od prve vijesti o razornom potresu i objave poziva Hrvatskog Crvenog križa za pomoć Banovini, u skladištu Crvenog križa Vinkovci neumorno prikupljali, sortirali i pripremali za transport donacije koje su darovali naši sugrađani, institucije, poduzeća i ustanove.

Tako sutra uz interventni tim u Petrinju ide i kamion s 18 paleta po uputama Hrvatskog Crvenog križa pripremljenih paketa hrane i higijenskih artikala koje su donirali Grad Vinkovci i gradske firme Novosti, Polet, VIA, VVK, Periska, Tehnološki park, Gradsko gospodarstvo, GTG, Turistička zajednica, Gradska knjižnica, Gradski muzej, Gradsko kazalište Joze Ivakića, te Optika Orešković, Mesnice Dedić i poduzeće Pekar. U kamion su pridodane i grijalice i radijatori, cerade i šatori koje su darovali naši sugrađani. Prijevoz je u suradnji s firmom Eko-flora Vinkovci besplatno omogućilo poduzeće Orao-transport.

Sukladno uputama Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa pomoć domaćih i inozemnih donatora se zbog popunjenih kapaciteta na Banovini prikuplja i pohranjuje u skladištu GDCK Zagreb u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma. Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci će idućeg tjedna tamo dostaviti 45 paleta hrane, higijenskih artikala i vode, pripremljenih i sortiranih po vrstama, a dopremljenih u skladište GDCK Vinkovci sa sabirnih mjesta u gradu Vinkovcima i općinama Nuštar, Privlaka i Stari Jankovci, Gradskom kazalištu Joze Ivakića, Domu za stare i nemoćne Vinkovci, Planinarskom društvu Vinkovci i Agro-klasteru.

Svim ljudima velikog srca koji su se uključili u ovu akciju srdačno zahvaljujemo !

Izvor:Crveni križ Vinkovci