Ivan Nikolić iz Konjičkog kluba “Maestoso” prvak Hrvatske u vožnji jednoprega

0

Na novom, prekrasno uređenom hipodromu u Feričancima, proteklog vikenda Konjički klub Nexe iz Našica organizirao je otvoreno Prvenstvo Hrvatske u vožnji jednoprega i dvoprega.

Konjički klub “Maestoso” iz Vinkovaca nastupio je čak s 4 natjecateljska para i time bio klub s najviše natjecatelja na ovome turniru.

Nakon tri dana natjecanja, dresurne utakmice, maratonske utakmice i vožnje preciznosti dobiven je ukupan poredak te su proglašeni najbolji na turniru, ali i najbolji u Prvenstvu Hrvatske nakon održana 2 kola (1. kolo održano je u Pleternici u lipnju).

Posebno smo ponosni na mladog vozača jednoprega Ivana Nikolića koji je nakon tijesne borbe postao  prvak Hrvatske za 2022. godinu.


Vozači dvoprega postigli su sljedeće rezultate: Marko Vidačić, prošlogodišnji prvak i balkanski šampion, zauzeo je 2. mjesto i time postao viceprvak Hrvatske, a David Sušac plasirao se na 3.mjesto u PH. Danko Drobnjak završio je na 8.mjestu ovoga turnira,ali nije bio u konkurenciji PH zbog izostanka s 1.kola.

Smatramo da je ovo odličan rezultat za kraj natjecateljske sezone ali i veliki motiv da se trenira još više i bolje