Iz Bobote otpremljena donacija stočne hrane za stradale u potresu

0
Iz Bobote otpremljena donacija stočne hrane za stradale u potresu
Donacija od 24 tone mljevenoga kukuruza prikupljena od kooperanata tvrtke Cezareja d.o.o.,danas je utovarena u dvorištu tvrtke Protein d.o.o. u Boboti, te je odvežena prema Petrinji.
 Foto: fb vsž

Nakon što su donacije stočne hrane otpremljene iz Đurića, Gunje i Vrbanje, ovo je četvrta donacija stočara Vukovarsko-srijemske županije, što potvrđuje zajedništvo naših poljoprivrednika sa stradalim poljoprivrednim gospodarstvima u potresima zahvaćenim područjima, kako bi im i na taj način pomogli, prema njihovim potrebama.
Pročelnik UO za poljoprivredu Andrija Matić tom prigodom je rekao:
-“Dakle, ovo je četvrta donacija stočne hrane prema Stožeru u Banovini. Ovoga puta smo se odlučili za mljeveni kukuruz, a u komunikaciji sa Ministarstvom poljoprivrede ova donacija ide za Petrinju. Ovo je donacija koju je organizirala tvrtka Cezareja d.o.o. i njezini kooperanti. Evo moram istaknuti zahvalu navedenoj tvrtki i njezinim suradnicima. S obzirom kako se radi o iskazanim potrebama, odlučeno je da se odmah i odveze samljeveni kukuruz. Dogovorena je isporuka od 24 tone, te će se u 24 palete po jednu tonu podijeliti. Kada dođe tamo u Stožer, oni rade evidenciju posjednika domaćih životinja, koji prijave svoje potrebe i dvotjedno se opskrbljuju. Dakle, ne može dobiti netko drugi rekao je pročelnik Andrija Matić.
Problem je tamo što ljudi nemaju mlinove, nemaju struju, kablove i sl. Stoga je odluka da im se maksimalno olakša i ovoga puta su pakirani u vreće po 50 kg. Nova otprema donacije planira se za dva tjedna, kako je dogovoreno, a krenuti će iz Komletinaca i otočke zadruge.”