Utorak, 11 svibnja, 2021
27 C
Vinkovci
Naslovnica Vijesti Izaslanstvo Hrvatskih voda u posjetu Vinkovcima i obilazak radova u Ulici Lavoslava...

Izaslanstvo Hrvatskih voda u posjetu Vinkovcima i obilazak radova u Ulici Lavoslava Ružičke

 

Vinkovce je danas posjetilo izaslanstvo Hrvatskih voda predvođeno zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem. Nakon radnog sastanka održanog u prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, upriličen je obilazak radova u Ulici Lavoslava Ružičke, a u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“.

Može biti slika sljedećeg: stoji, stablo i cesta

Predstavnici Hrvatskih voda posjetili su danas Vinkovce i zajedno smo obišli radove u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna” koji odlično napreduju. Dovoljno je reći kako je do sada, samo u Vinkovcima, između ostalog izgrađeno 51 kilometar novih cjevovoda i 2.000 izvoda za priključke.Uz ovakav ogroman posao dolaze i problemi koje najviše osjete građani u svojim svakodnevnim aktivnostima i kretanjima, ispričavamo se stoga još jednom, kada sve završi svi imati razloga za zadovoljstvo istaknuo je Ivan Bosančić.
Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ provodi se na području gradova Vinkovci i Otok te općina Ivankovo, Cerna, Andrijaševci i Privlaka. Vrijedan je 384 milijuna kuna, a sa 70,77 posto financira se sredstvima iz Kohezijskog fonda EU. Ostatak se financira sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i energetike (11,7 posto), Hrvatskih voda (11,7 posto) te spomenutih jedinica lokalne samouprave (5,85 posto). Provođenjem ovog projekta značajno će se poboljšati kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti usluga odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima.
Može biti slika sljedećeg: cesta i stablo

 

Svi sudionici još su jednom iskazali zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta, koji je započeo u veljači 2019. godine te napreduje zacrtanom dinamikom.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.