Izlet Frankopana na Dilj gori zaokružen predavanjem o spašavanju u prirodi

0

Lijep i sunčan dan 4.veljače, PD “Frankopan” iskoristili su i pridružili se planinarima slavonskobrodskog društva Dilj Gora na izlet “100 Diljevaca na Pljuskari”.

Zahvaljujući lijepom vremenu i dobroj organizaciji, okupilo se preko 120 planinara koji su došli iz dva različita smjera, jedan iz sela Glogovice, kraća, odnosno lakša verzija, i duža verzija na kojoj su se okušali i planinari Frankopana, iz planinarskog doma “Đuro Pilar”, pored Odašiljača do planinarske kuće “Pljuskara” u trajanju od 5 sati hoda, oko 15 kilometara.

Dan ranije, u subotu, u stanici HGSS-a održana su predavanja o opasnostima u planinama, spašavanju i HGSS, te su navedene opasnosti, objektivne i subjektivne. Kako pomoći u planini mogli su vidjeti i prepoznati u praksi na Dilj Gori. Do kraja mjeseca Frankopani još planiraju otići na izlet u Baranju, “Hod za Gavrana” na Velebit, te dvodnevni izlet u Istru. Osim izleta održavat će se i predavanja i vježbe u sklopu Opće planinarske škole.

Svi koji se žele pridružiti Frankopanima na izletima i drugim aktivnostima, mogu se javiti na broj 099/516-1427 ili porukom na Facebook stranicu društva.