Kadeti treći na Prvenstvu Hrvatske Gimnastički klub “Hrvatski sokol”

0

Kadeti treći u Hrvatskoj

U osječkoj dvorani Gradski vrt proteklog vikenda  završeno je Prvenstvo Hrvatske u svim programima muške i ženske sportske gimnastike.

Ovo rekordno PH okupilo je 550 sportaša iz 38 hrvatskih klubova. Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci predstavljale su 2 gimnastičarke i 4 gimnastičara u obaveznom, te 3 gimnastičara u univerzalnom programu.

Vinkovački najmlađi gimnastičari nastupili su na svom prvom državnom prvenstvu u  univerzalnom programu. U kategoriji mlađih dječaka oduševio nas je Andrija Petrina osvojivši 11. mjesto u konkurenciji 26 gimnastičara. I Lovro Ramljak bio je solidan na 18. mjestu. Israel Alozieuwa nastupio je u kategoriji starijih dječaka i završio na 27. mjestu u konkurenciji 28 gimnastičara.


U obaveznom programu, momčad kadeta – Martin Klinec, Luka Krmek, Roko Maslać i Patrik Kordić zaslužili su velike čestitke osvojivši momčadski 3. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Patrik Kordić osvojio je 11., Roko Maslać 15., Luka Krmek 16. i Martin Klinec 27. mjesto u konkurenciji 29 gimnastičara.

U kategoriji kadetkinja nastupila je Marta Šimunović, te zauzela 24. mjesto u konkurenciji 37 gimnastičarki.

Mlađa seniorka Ana Hemetek bila je 18. u konkurenciji 32 gimnastičarke.

Uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek, a uz gimnastičarke trenerica Vukosava Lozanović.


Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od nekolicine klubova u Hrvatskoj koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane, pa u ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate.

Plasman ovih 7 gimnastičara na završnicu u Osijeku dokaz je talenta i upornosti naših gimnastičara, kao i truda njihovih trenera, te iznimne ljubavi prema ovom teškom i prekrasnom sportu rekla je trenerica Vukosava Lozanović.