Kakvo nas vrijeme očekuje tijekom vikenda i kada slijedi proljepšanje

0

Foto: pixabay

Meteorolog Darijo Brzoja donosi kakvo nas vrijeme očekuje u predstojećim danima.

U petak nas očekuje većinom oblačno jutro, kiše će i dalje biti povremeno, a najčešće na Jadranu te u predjelima uz Jadran, gdje će lokalno biti i pljuskova i grmljavine.

Na kopnu će puhati slab do umjeren vjetar sa sjevera, u gorju jugozapadnjak, a na moru, uglavnom umjereno ili jako jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 10, a na Jadranu između 9 i 12 stupnjeva.

Većinom oblačno i povremeno kišovito nastavit će se i poslijepodne. U središnjoj Hrvatskoj slab do umjeren sjeverac i temperatura oko 13 stupnjeva.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji. Kiša je ponegdje moguća i u drugom dijelu dana, većinom južnije u regiji. Zapuhat će sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 14 stupnjeva.

Kišno i na obali

Oblačno i kišovito i u gorju, a lokalnih pljuskova poslijepodne može biti i na sjevernom Jadranu. S tim da bi se mjestimice na moru mogla progurati i pokoja zraka sunca.

U gorju jugozapadnjak, na moru umjereno jugo i južni vjetar. Dnevna temperatura bit će najčešće od 10 do 13 u gorju, te oko 14 stupnjeva na sjevernom Jadranu.

Najviše kiše i u petak se očekuje u Dalmaciji. Mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, čak izraženiji, osobito prema jugu. Puhat će većinom umjereno jugo i južni vjetar, a temperatura će biti oko 15, 16 stupnjeva.

Prognoza za sljedeća tri dana

I u subotu još uvijek mjestimice kiša, a u gorju uglavnom i susnježica ili snijeg. Uz sjeverac bit će hladnije, posebno u nedjelju kad se već očekuje mirnije i donekle vedrije vrijeme.

drugom dijelu vikenda i početkom sljedećeg tjedna izmjenjivat će se sunce i oblaci, jutra će biti hladna, a svježe će se zadržati i danju, s tim da toplije vrijeme i porast temperature očekujemo prema sredini tjedna.

I na Jadranu će u subotu još biti kiše, no promjenjivo će se zapravo ovdje nastaviti i dalje. Nešto povoljnije izgleda nedjelja, no i početkom slijedećeg tjedna ponovno može kišiti, osobito u Dalmaciji.

Puhat će jugozapadnjak, pa sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak ponovno jugo. Temperatura se, za razliku od kopnenih krajeva na moru neće značajnije mijenjati, tek malo svježije za vikend.

Izvor: dnevnik hr