Kakvo nas vrijeme očekuje u danima koji su pred nama

0

Foto: pixabay

Sunčano vrijeme i slab vjetar u četvrtak možemo zahvaliti prostranom polju povišenog tlaka zraka. Ipak, za vikend u višim će predjelima atmosfere iznad naše zemlje kružiti hladan, no razmjerno suh zrak – zbog čega će u unutrašnjosti biti manje sunca nego na Jadranu.

U četvrtak ujutro bit će vedro no hladno, osobito u gorskom području. Vjetar većinom slab. Duž obale slab do umjeren burin. Najniža jutarnja temperatura zraka u kontinentalnom dijelu od -8 do -3, na Jadranu od 0 do 5, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od – 6 do -1 stupnja.

Danju u središnjoj Hrvatskoj sunčano, vjetar slab. Prema večeri, uglavnom u sjevernim predjelima, prolazno umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura od 8 do 11 stupnjeva.

Sunčano, poslijepodne uz malu do umjerenu naoblaku, bit će i u istočnim predjelima. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Poslijepodnevna temperatura od 8 do 10 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu sunčano, a vjetar uglavnom slab. Poslijepodne u gorskom području od 4 do 9, a na Jadranu do12 stupnjeva.

Dalmaciji sunčano, većinom uz slab vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stupnjeva.

Do kraja tjedna u unutrašnjosti promjenjivo i prohladno, no većinom suho. Kratkotrajno može biti neznatne oborine na granici kiše i snijega. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Ujutro hladno uz mraz.

Na Jadranu u sljedeća tri dana djelomice sunčano. Prolazno više oblaka bit će u petak, a na jugu Dalmacije i za vikend. Zapuhat će umjerena i jaka bura i to najprije na sjevernom dijelu u petak. Temperatura zraka bez veće promjene.