KAO I SVAKE GODINE SVEČANI MIMOHOD I REVIJA KONJSKIH ZAPREGA VRHUNAC JE VINKOVAČKIH JESENI

0

Vrhunac Vinkovačkih jeseni kao i svake godine svečani je mimohod i revija konjskih zaprega kojom će ponovno biti predstavljena ljepota i bogatstvo hrvatske narodne baštine.
U nedjelju, 20. rujna s početkom u 10:00 sati čeka nas najspektakularniji i najreprezentativniji dio ovogodišnjih jubilarnih Vinkovačkih jeseni kada će njegovatelji folklora cijeloj Hrvatskoj pokazati slavonsko srce i zajedništvo. Svečani mimohod sudionika 55. Vinkovački jeseni, kao i revija konjskih zaprega, ove godine dolaze u jednom drugačijem izdanju, sa sudionicima isključivo s područja Vukovarsko-srijemske županije.

 

Između svake skupine na velikom videozidu smještenom na središnjoj pozornici u kratkom filmu bit će prikazan nastup društava iz svih dijelova Hrvatske koji ove godine nisu mogli doći na Vinkovačke jeseni, a koje je snimateljska ekipa posjetila na svom osmodnevnom putovanju od 28. kolovoza do 4. rujna.Tamnim slovima u mimohodu zlatnim slovima putem  videozida.Snimanje Vinkovačke jeseni u vašem gradu odrađeno je u 18 gradova diljem Lijepe Naše, a najbogatije od svoje kulture, tradicije i običaja pokazala su ukupno 24 kulturno-umjetničko društva čije ćemo nastupe imati priliku vidjeti u nedjelju.