KAOS ČEKA HRVATSKU:U nedjelju čak 9 sati potopa i valovi od šest metara

0

Pred nama je velika promjena vremena, pripremite se za puno kiše u Istri i Primorju. U nedjelju bi u jednom danu moglo pasti kiše koliko padne u mjesec dana! DHMZ je objavio narančasti i crveni alarm

Vikend će obilježiti ekstremne meteorološke prilike – udari juga, izuzetno velika količina oborina i plima, piše Istramet. 

DHMZ je za nedjelju za gotovo cijelu Dalmaciju objavio narančasti alarm što označava opasno vrijeme, dok je za Istru, Kvarner i otoke objavio crveni alarm (izuzetno opasno vrijeme).

24sata

Opasnost od bujica

U subotu će puhati umjereno i jako jugo s olujnim udarima do 110 kilometara na sat, DHMZ je putem Meteoalarma za subotu za Istru, Dalmaciju i otoke izdao narančasto upozorenje.

U nedjelju će jugo na otvorenom moru puhati i 130 km/h!

Prognoza DHMZ-ovog ALADIN-a je slična, a određeni specijalizirani modeli koji se bave prognozom visine valova na otvorenom moru srednjeg Jadrana predviđaju valove do šest metara, piše Istramet.

U nedjelju je DHMZ za Istru, Kvarner i otoke objavio crveni alarm.

Ovo je prognoza količine oborina u razmaku od 3 sata

24sata

Pred nama je velika promjena vremena, pripremite se za jako puno kiše. Prema prognozi DHMZ-ovog ALADIN-a, koji oborinsku liniju smješta iznad Istre, ukupno bi u jednom danu moglo pasti kiše koliko padne u mjesec dana!

Izvor: 24 sata