Kazališna predstava „Lav koji nije znao brojiti do tri“

0

Foto: GK Joza Ivakić

𝐒𝐮𝐛𝐨𝐭𝐚, 𝟐𝟖.0𝟏. u 𝟏𝟏,𝟎𝟎 𝐬𝐚𝐭𝐢 GK “Joza Ivakić Vinkovci

Kazališna predstava „Lav koji nije znao brojiti do tri“ drugi je dio, nastavak uspješne predstave „Lav koji nije znao pisati“ poznatog njemačkog autora Martina Baltscheita.

Ovog puta Lav muku muči s brojevima i matematikom koja je strašna i teška, no uz pomoć lava, krta, krijesnica, žirafe i labudova matematika počinje biti malo manje strašna. Radnja kreće s Lavicom i Lavom. Lavica čita svoju knjigu, a Lav gleda neko lišće. Lavica ga ispravlja i govori kako su to leptiri i pita ga zašto ništa nikada ne rade zajedno? Lav smeten tim pitanjem daje svakakve izgovore – „Pa zajedno radimo ništa, kako to nije dovoljno?“
No, Lavica želi plesati, a Lav je odbija.

Rasplet nastaje onog trenutka kada dolazi lijepi lav, Zavodnik, Francuz s cvijećem i zove Lavicu na druženje. Leptiri dolaze kod našeg Lava i zafrkavaju ga kako je lijepi lav sve izračunao i napisao zadaću te ga pitaju je li ikada čuo o „jedan puta jedan“ ljubavi i neka zbroji dva i dva. No, naš Lav ne zna brojiti ni do tri. Odlazi po pomoć kod jednoroga, labuda, krijesnica, krta, hobotnice, žirafe koja je boksač – neki od njih znaju brojiti od pet do deset, neki od četiri do deset, no naš Lav nikako da nauči brojiti do tri.

prijevod i režija Damir Mađarić
IGRAJU:
Gordan Marijanović
Kristina Kovačević
Srđan Kovačević