Srijeda, 28 rujna, 2022
12 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaLovačka udruga Fazan iz Gradišta pobjednik natjecanja u kuhanju čobanca

Lovačka udruga Fazan iz Gradišta pobjednik natjecanja u kuhanju čobanca

U organizaciji Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije, a u sklopu 57. Vinkovačkih jeseni održano je natjecanje u kuhanju čobanca. Trajalo je svih deset dana tijekom kojih su posjetitelji mogli kušati i uživati u ovom popularnom jelu.

S obzirom da se radi o natjecateljskom karakteru, samo jedna udruga je mogla biti pobjednik. Laskavu titulu najboljih kuhara čobanca odnijeli su članovi Lovačke udruge Fazan iz Gradišta, dok se na drugo mjesto plasirao Jastreb iz Babine Grede. Treće mjesto osvojila je Lovačka udruga Jelen iz Komletinaca. Pobjednika se biralo na način da su udruge imale svoj broj, stoga suci nisu mogli znati o kome se radi sve do proglašenja pobjednika, a što je sve potrebno i koja je tajna za dobar čobanac rekao nam je jedan od članova pobjedničke ekipe.

„Samo iskustvo. Otprilike svi jednako rade, netko bolje, a netko lošije. Bitno je da ima i znanja, ali i godina kuhanja”, rekao je Ivan Dominković, predsjednik Lovačke udruge Fazan.

Dodao je kako se ovakva vrsta natjecanja gdje se humanitarno podijeli veliki broj porcija kvalitetnoga čobanca može organizirati samo u Vinkovcima. Inače, ovo je druga godina u kojoj majstori ovoga jela natječu za titulu najboljega, a Fazan se prošle godine plasirao na 2. mjesto.

„Za Dan općine Gradište, 4. listopada, ćemo s ostalim udrugama imati humanitarno kuhanje i dijeljenje čobanca”, najavio je Dominković sljedeći događaj na kojemu će njegova udruga sudjelovati.

Izvor: vinkovacke jeseni

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije