Maglovitu subotu razbit će malo sunca, a navečer opet – magla

0
67

Magla će biti u većem dijelu unutrašnjosti, a sunce će vidjeti u gorju i na Jadranu. Jutros se na izlazu iz zemlje čeka dulje na graničnim prijelazima Maljevac i na Kladuši.

U većem dijelu unutrašnjosti ujutro i prijepodne čekaju nas magla i niski oblaci koji se lokalno mogu i dulje zadržati, a zatim barem djelomice sunčano, no navečer se vraćamo na staro i ponovno mjestimice maglovito vrijeme, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U gorju i na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana s umjerenom naoblakom.

Vjetar će uglavnom biti slab južni i jugoistočni, u gorju jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura između 10 i 15, u područjima s dugotrajnom maglom niža, na Jadranu od 18 do 23 Celzija.

Oprezno u prometu

Zbog magle, vidljivost je jutros smanjena na cestama u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji, te mjestimice na cestama u Lici, Gorskom kotaru i primorju, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Povodom blagdana Svih Svetih zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju bit će sutra od 15 do 23 sata, a u ponedjeljak, na blagdan Svih svetih od 14 do 23 sata.
Sutra će se na dionici državne ceste DC66 Mošćenička Draga-Brseč između 6 i 18 sati, zbog snimanja filma, promet povremeno zaustavljati u kratkim vremenskim intervalima.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Na graničnom prijelazu Maljevac čeka se sat i pol, a na Kladuši do sat vremena, na izlazu iz zemlje osobnih vozila, javio je HAK u 7 sati.

U pomorskom prometu nema poteškoća.