Ženska malonogometna ekipa Graničar Županja putuje u Split na državnu završnicu Coca-Cola Cupa

0

Malonogometna ekipa Graničar Županja (ž) putuje u Split na državnu završnicu Coca-Cola Cupa

Veliko regionalno finale Coca-Cola Cupa odigrano je na terenima ŠRC Klasije u Slavonskom Brodu, gdje su se najbolje ekipe Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije borile za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja je na rasporedu krajem srpnja u Splitu.

Pobjedu na sjajnom turniru kod djevojaka (2006. godište i mlađe) ostvarila je ekipa Graničar Županja (Vukovarsko-srijemska županija), pobijedivši u finalu ekipu Slavonke (Požeško-slavonska županija). U iznimno jakoj muškoj konkurenciji, pobjedu i put u Split izborile su ekipe Agrifull (Osječko-baranjska županija), u kategoriji 2004. godište i mlađi,  koja je nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca pobijedila ekipu Brodplast (Brodsko-posavska županija) te Zadruga (Požeško-slavonska županija), u kategoriji 2006. godište i mlađi,  koja je također nakon spretnijeg izvođenja kaznenih udaraca pobijedila ekipu Sloga (Brodsko-posavska županija).

Muški predstavnici Vukovarsko-srijemske županije odigrali su sjajan turnir i imali sjajnu Coca-Cola Cup sezonu, međutim nisu izborili plasman na državnu završnicu u Split.

Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.