Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaMaraton lađa na 12 km sada ima i Đakovština: Na 1. Kupu...

Maraton lađa na 12 km sada ima i Đakovština: Na 1. Kupu Borovik deset lađarskih ekipa

Foto: Josip STEVIĆ

ĐAKOVO/BOROVIK – Nakon što je prethodne dvije godine sudjelovao sa svojom ekipom Đakovačkih bećara na Maratonu lađa na Neretvi, a prošle godine na dar od poduzetnika Ivice Mijoča iz Metkovića dobio neretvansku lađu koju su njegovi članovi detaljno obnovili i od ožujka ove godine im ona služi za treninge na jezeru Borovik i Gradskim bazenima, Vaterpolo-klub Đakovo dovodi lađare iz cijele Hrvatske u Đakovo, točnije na najljepšu akumulaciju na ovom području – akumulaciju Borovik.

Na vodama Borovika 19. lipnja održat će se prvi Kup Borovik, a na ovdašnjem maratonu lađa sudjelovat će deset lađarskih ekipa iz cijele Hrvatske. Proces prijava sudionika završen je, a začetnik Kupa Borovik, Vaterpolo-klub Đakovo, okupio je atraktivne ekipe, što jamči vrhunski doživljaj i napeto, zanimljivo natjecanje.

  • Na Kup Borovik stiže Udruga lađara Stablina, Argonauti Bjelovar, Lađari Hrvatsko šumarsko društvo, Udruga lađara Sisak, Udruga lađara Gospa Karmelska Krvavac, Udruga lađara Zagreb, Salasari somborski HKUD Vladimir Nazor, Udruga Vinkovački lađari, Udruga lađara Gusari Komin i, dakako, naši Đakovački bećari iz kluba domaćina Kupa – VK-a Đakovo – kaže predsjednik đakovačkih vaterpolista Ivan Gurdon. Među deset natjecateljskih ekipa tri su prvaka s dosadašnjih Maratona lađa na Neretvi. Tako će se na Boroviku okupiti gusari, bećari, šumari, argonauti…, a svima im je zajednički nazivnik “lađari”.

Foto: Josip STEVIĆ


Dodaje, Kup Borovik inspiriran je Maratonom lađa na Neretvi.

  • Na akumulacijskom jezeru vesla se ruta od približno dvanaest kilometara. Borovik će prvi put od svoga nastanka biti domaćin, mjesto natjecanja ovakvog tipa – dodaje Ivan Gurdon.

Ruta lađarskih maratonaca na Boroviku gotovo je upola kraća od rute Maratona lađa na Neretvi, a koja na toj rijeci iznosi 22,5 kilometara i prelazi se dva sata i 20 minuta, pa će ruta na Boroviku i vremenski biti upola kraća. Na neretvanskom Maratonu lađa lađarska ekipa Vaterpolo-kluba Đakovo, Đakovački bećari, 2019. godine osvojila je 21., a prošle godine 27. mjesto. Želja svake ekipe lađara, pa tako i Đakovčana, osvajanje je Domagojeva štita. Slast je to pobjede, ali i promocija svoga grada, sportskog, natjecateljskog duha jednog kraja.

Lipanjska utrka lađara u srcu Slavonije bit će dobra uvertira za Maraton lađa, koji se uvijek održava druge subote u kolovozu, a kada Neretvom treba grabiti veslima od Metkovića, pokraj Opuzena, do Ploča.

Izvor: glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.