Srijeda, 10 kolovoza, 2022
19 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaMartina je spremna brinuti se o kućnim ljubimcima dok im vlasnici borave...

Martina je spremna brinuti se o kućnim ljubimcima dok im vlasnici borave na ljetovanju

VINKOVCI – O Martini Marjanović, zaljubljenici u životinje koja u dvorištu svoje kuće u Vinkovcima ima pravi mali zoološki vrt, pisao je Glas Slavonije prije tri godine. Martinu smo tada predstavili kao djevojku koja od malih nogu prijateljuje sa životinjama i tada se brinula o dva psa, dvije ovce, prasetu, papigi, mački, dva zeca i dvije patke, i svi su živjeli u slozi kakva nije ni među nekim ljudima.

Ovaj put imamo novi povod jer, shvativši s kakvim se problemima suočavaju vlasnici pasa ili mačaka kada odlaze na ljetovanje, a nemaju svoje ljubimce komu ostaviti, što je i sama nekada doživljavala, Martina je odlučila pomoći i svoje dvorište ustupiti ljubimcima čiji su vlasnici na ljetovanju, a nisu ih mogli povesti s sobom.
Bilo joj je mučno gledati napuštene pse i mačke kako lutaju očekujući da će ponovno susresti svoj vlasnike…
– U početku sam čuvala četveronožne ljubimce svoj najbližih prijatelja i obitelji, ali sam pomislila – zašto ne pomoći i ostalima koji ne znaju kamo s ljubimcima u vrijeme odmora. Imam dovoljno vremena i prostora te volje da pomognem. Mislim da me svi znaju po tome što sam uvijek okružena psima i po mojoj ljubavi prema životinjama općenito – kaže Martina, po struci veterinarska tehničarka, a inače se bavi i dresurom pasa. Naša mlada sugrađanka, koju svi Vinkovčani prepoznaju po zanimljivim tetovažama i tome što je uvijek u društvu nekog od pasa, dodaje kako u vrijeme godišnjih odmora nudi pomoć čuvanja i obećava potpunu posvećenost svakoj životinji koja se nađe u njezinu domu.

  • Najviše od svega drago mi je što ljudi imaju toliko povjerenja da mi prepuste svoje voljene ljubimce na čuvanje, ipak je to velika ljubav i još veća odgovornost. Psi koji ostanu na čuvanju nisu nikada sami i bude im baš zabavno. Moje životinje naučene su na društvo i drugih pasa, pa im je radost tko god novi dođe na čuvanje ili dresuru i brzo se sprijatelje – kaže Martina Marjanović, dodajući kako će ljubimci koji se nađu kod nje na čuvanju imati priliku upoznati njezino veselo društvo – mopsa Krešu, Cane Corsa Safira, ovčicu Martu, vijetnamsko prase Pumbu i papigu Kiću.

Psi koji su naviknuli na boravak u kući ili stanu, napominje, također mogu ostati kod nje, gdje će imati društvo drugih pasa, igru i slobodu kretanja. Jedini uvjet da Martina čuva nečijeg ljubimca jest da je cijepljen protiv zaraznih bolesti i zaštićen od parazita, kako ne bi jedni drugima ugrozili zdravlje. Sve ostalo je, kaže, njezina briga.

Miroslav Flego- glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije