Srijeda, 10 kolovoza, 2022
23 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaMirovinsko objavilo kada će isplatiti mirovine u svibnju

Mirovinsko objavilo kada će isplatiti mirovine u svibnju

Travanj je umirovljenicima donio 0,56 posto veće mirovine za ožujak sa zaostacima za siječanj i veljaču, što je rezultat prvog polugodišnjeg usklađivanja prema promjenama prosječne plaće i potrošačkih cijena. Kako je prošloga mjeseca povišica bila “trostruka” svibanjska će se mirovina činiti nižom za oko jedan posto. No, dobra je vijest da na nju nećemo morati čekati do ponedjeljka.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je da će mirovine za travanj isplatiti već u petak, 7. svibnja. Iako neki korisnici računa u pojedinim bankama umirovljenička primanja dobivaju već od prvog dana u mjesecu, većina će se ipak morati još malo strpjeti.

Mirovine su u odnosu na prošli mjesec veće u prosjeku za oko 12 kuna, odnosno pojedinačno za 0,56 posto. Umirovljenici su u travnju uz mirovine za ožujak dobili i zaostatke za siječanj i  veljaču. No, umjesto “trostruke” povišice sada im stiže ona redovna mjesečna pa će se primanja činiti manja za oko jedan posto.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici www.mirovinsko.hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije