Mlađe juniorke brončane, kadeti zlatni na početku sezone natjecanja

0

Mlađe juniorke brončane, kadeti zlatni na početku sezone natjecanja

U Slavonskom Brodu su u subotu i nedjelju, 26. i 27. 3. 2022. održalo 1. kolo 60. Kupa Slavonije i Baranje, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni i slobodni program i muškoj sportskoj gimnastici u univerzalnom, obaveznom i slobodnom programu.

Ovim natjecanjima započela je sezona natjecanja u regiji Istok za 2022. godinu.

Na natjecanju u najbrojnijem, obaveznom programu ženske sportske gimnastike nastupilo je ukupno 111 gimnastičarki iz 8 klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Požege, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je tri predstavnice. Najbolja je bila Marta Šimunović na 5. mjestu, Ena Ivančić bila je 7., a Paula Kovačević 21. u konkurenciji 24 gimnastičarke.


U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 4 ekipe i ukupno 24 gimnastičarke. Vinkovčanke su ekipno osvojile brončanu medalju. Pojedinačno je Ana Škripač bila najbolja osvojivši 9. mjesto, Vanessa Matanović bila je 19., Anđela Dobrić 20., te Miljana Dobrić 24.


U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Ana Hemetek i zauzela 11. mjesto u konkurenciji 21 seniorke.

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i naša sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa, s obnovljenom licencom regionalne sutkinje do 2024. godine.

U muškoj konkurenciji ukupno je nastupio samo 31 gimnastičar iz 5 klubova –  iz Osijeka – GD „Osijek-Žito”, GK „Inova-gim” Osijek, GD “Hrvatski sokol” Valpovo, GK “Sokol” Slavonski Brod i GK “Hrvatski sokol” Vinkovci.

U kategoriji univerzalnog programa GK “Hrvatski sokol” Vinkovci imao je predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji, kojima je ovo bilo prvo natjecanje.

Mlađi dječaci Andrija Petrina i Lovro Ramljak bili su odlični na 2. i 5. mjestu, a stariji dječaci Ivan Podhorski i Israel Alozieuwa na 7. i 9. mjestu. U kategoriji kadeta obaveznog programa ekipno su Vinkovčani osvojili 1. mjesto, dok su  najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Roko Maslać na 1. i 2. mjestu, te Martin Klinec na 7. u konkurenciji 7 gimnastičara iz 5 klubova.


Na natjecanju su sudili i naši suci Marko Simon i Željko Iveljić, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.