Ponedjeljak, 27 rujna, 2021
16.7 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaMladu 'kupio' s tri kubika betona

Mladu ‘kupio’ s tri kubika betona

Foto: Privatna arhiva

Iako je Ivanina obitelj za Krunoslava priremila zadatak ručnog miješanja betona, on ih je ‘preveslao’ i sa sobom doveo mikser s tri kubika betona.

Običaji u našem kraju su takvi da mladoženja kada kupuje mladu mora nešto odraditi da dokaže da ju je zavrijedio. S obzirom da se bavim građevinom, znao sam da će mi njeni prirediti nešto u tom pravcu – priča nam mladoženja Krunoslav Topolko (34) iz Križevaca koji je po svoju mladu Ivanu (28) došao s mikserom i tri kubika betona.

Medicinska sestra i građevinar zajedno su već pet godina, a zajedno imaju i sina kojeg su na dan vjenčanja i krstili.

  • Bilo je to pravo malo slavlje. Imamo sjajnu obitelj i prijatelje koji su s nama feštali do devet ujutro – kaže nam.
24sata


No da se vratimo na početak, Krunoslav i prijatelji na svadbu su dojahali na konjima, dok su Ivanina obitelj i prijatelji za Krunoslava pripremili pravi dokaz njegove ljubavi. Narančastu miješalicu, lopatu i pijesak.

24sata


– Naša predviđanja pokazala su se točna. Za mene i kuma pripremili su sve kako bismo ručno miješali beton. Ipak, preveslali smo ih jer smo doveli svoj mikser i tu sam prošao prvu prepreku da dođem do svoje Ivane – kaže Kruno. Dodaje da su beton izlili u ‘šalung’ pred kućom mlade.
Ipak, prema tradicionalnom običaju tu nije bio kraj.
– Pripremili su nam lažnu mladu koju smo ‘kupili’ lažnim novčanicama. Pokušali smo ih prijeći i na toj prepreci, ali uhvatili su nas, pa sam za svoju mladu ipak morao ‘iskeširati’ jedan iznos. No kad sam ju vidio, srce mi je zaigralo i zaboravio sam na sve, htio sam da je samo moja – kaže nam Kruno i zaključuje kako su se svi dobro nasmijali i zabavili na slavlju koje je trajalo do sljedećeg jutra piše 24 sata hr.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.