Na Papuk idu učenici osnovnih škola Bartola Kašića i Vladimira Nazora

0

Nesvakidašnjim izazovom gradonačelnik Ivan Bosančić izazvao je učenike trećih i četvrtih razreda gradskih osnovnih škola isključiti se s društvenih mreža, na tjedan dana ostaviti mobitel, tablet i druge „ekrane“ i vrijeme provesti u prirodi družeći se s prijateljima, a na koji se prijavilo se 14 razreda osnovnoškolaca, njih 220.

A koliko su učenici bili kreativni govori to da su izabrana dva pobjednika. Prvo mjesto podijelili su učenici 3.c razreda Osnovne škole Vladimira Nazora i 4.a razreda Osnovne škole Bartola Kašića Vinkovci te su upravo oni osvojili jednodnevni izlet na Papuk-Voćin. „Dvije su škole napravile odličan posao tako da jednostavno nismo mogli odrediti tko je bolji. Njihova nagrada bit će još jedno lijepo iskustvo gdje će se sada nova prijateljstva složiti iz dvije škole”, kazao je gradonačelnik dodavši kako će nastaviti smišljati i druge izazove jer u današnje vrijeme, i kao roditelj i kao gradonačelnik, vidi kako je potrebno barem malo ih odvojiti od tehnologije koju koriste, a kako bi se malo više okrenuli možda lopti ili popeli na neko drvo, zaigrali lastiš ili neku drugu igru.

„Hajdemo im to nekako pokazati, vjerujem da će ih to zabaviti i dati neka nova iskustva i nova prijateljstva”, rekao je zadovoljno Bosančić.

Učiteljica 3. c razreda OŠ Vladimira Nazora Vinkovci Sara Špiko kazala je kako je tema samog projekta izrazito bitna, stoga su se prijavili čim su za izazov čuli. „U današnje vrijeme djeca previše vremena provode na ekranima i dokazali smo kako se može tjedan dana bez ekrana. Bilo je divno, odradili smo osam prekrasnih aktivnosti, a ne samo da smo se zabavili, nego smo i puno toga naučili jer su same teme kojima smo se bavili bliske, mogli smo vrlo lako to sve uklopiti u nastavne dane”, rekla je učiteljica.

Izazovom je zadovoljna i učiteljica 4.a razreda Osnovne škole Bartola Kašića Vinkovci Vesna Soldić koja je istaknula kako je djeci bio vrlo neobičan i zanimljiv. „Kad smo razgovarali o tome kako se zabaviti, a da to nije tehnologija, shvatila sam da oni vrlo malo toga znaju i da za puno igara koje sam ja još kao djevojčica igrala nikad nisu čuli. Stoga smo odlučili pokušati da nam to stvarno bude izazov i da probamo osmisliti što više aktivnosti u tih tjedan dana, a da to ne bude vezano uz tehnologiju”, kazala je dodavši kako su imali posjet salašu Santini gdje je bilo pregršt aktivnosti kao što su zip line, skakanje, penjanje i odbojka.

Izvor:novosti hr