Na Skupštini Drvnog klastera „ Slavonski hrast“ izabran novi predsjednik – Vladimir Bataković, iz tvrtke Bjelin Spačva

0
908

Skupština Drvnog klastera „ Slavonski hrast“ održana je jučer u Gradištu, u Drvno –tehnološkom centru.  Tom je prigodom  izabran novi  predsjednik – Vladimir  Bataković, iz tvrtke Bjelin Spačva.


 

Na otvaranju Skupštine pozdravne govore su uputili župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, član Uprave Bjelin Otok d.o.o. Jozo Jović, ravnatelj Drvodjelske tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac i načelnik Općine Gradište Srećko Papac.

– Centar počinje s radom u pravo vrijeme, s dobrom ekipom koja je pokazala kako se povlače EU sredstva i kako se može izgraditi ovakav reprezentativan objekt.Ovdje će osim naših drvoprerađivača, dolaziti i naši učenici srednjih škola, studenti drvne tehnologije u Vinkovcima koji će s novim znanjima sutra doći spremni na tržište rada i zaposliti se u jednoj od tvrtki koje rade na našem području – rekao je  Damir Dekanić.


Naglasio je i  važnost decentralizacije Hrvatskih šuma.

  • Tvrtka Bjelin je kupila tvrtku Spačva i ide u značajnu modernizaciju i značajno poboljšanje uvjeta rada. Isto tako želimo značajnu decentralizaciju Hrvatskih šuma na način da ovdje u našoj županiji ostaje veći dio dobara koji ovdje i nastaju – istaknuo je Dekanić.

Novoizabrani predsjednik  Bataković   rekao je kako mu je čast biti izabran na tu dužnost, te kako će nastaviti okupljati velike i male drvoprerađivače.

  • Posebno ću podržati našeg župana Damira Dekanića u decentralizaciji Hrvatskih šuma, što je izuzetno bitno za naš kraj, da zaposlimo što više ljudi  – poručio je okupljenima Bataković.