Nakon krađe novčanika s otuđenom bankovnom karticom pokušao obaviti tri online kupovine

0

Foto: Ilustracija

Protiv počinitelja policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ te pokušaja kaznenog djela „Računalna prijevara“.

Oko 10,20 sati 9. veljače, na parkiralištu ispred prodavaonice u ulici H. D. Genschera u Vinkovcima, nepoznati počinitelj je istrgnuo iz ruke novčanik 20-godišnjaku iz Nuštra i pobjegao. Potom je istog dana u vremenu od 13,42 sati do 15,22 sati uporabom otuđene bankovne kartice na internetskoj trgovini pokušao obaviti tri kupovine u ukupnom iznosu od 1380 eura, koje je oštećeni na svom mobilnom uređaju odbio autorizirati te tako onemogućio provođenje transakcije.

Krađom novčanika, u kojem su se nalazili osobni dokumenti te bankovne i potrošačke kartice oštećenog, počinjena mu je materijalna šteta u iznosu od 80 eura.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ te pokušaja kaznenog djela „Računalna prijevara“ izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.