Nedjelja, 19 rujna, 2021
25 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaNastupom KUD-a Slavko Janković iz Šiškovaca započele ovogodišnje Folklorne večeri

Nastupom KUD-a Slavko Janković iz Šiškovaca započele ovogodišnje Folklorne večeri

56. Vinkovačke jeseni započele su večeras Folklornim večerima. One traju do srijede i za to vrijeme folklorne skupine pokazat će ono najbolje što su naslijedile od svojih starih i po čemu je upravo njihovo mjesto drugačije. Uživat ćemo ovih večeri u ljepoti narodnoga blaga, oživjeti će naša tradicija i običaji, ali i svi oni koji su desetljećima brižno čuvali i sačuvali tako veliko folklorno i tradicijsko bogatstvo.

Pozornice, trgovi i sokaci u Vinkovcima sljedećih deset dana živjet će Vinkovačke jeseni. Početak svih događanja označio je nastup kulturno umjetničkog društva Slavko Janković iz Šiškovaca kojim je započela ovogodišnja Županijska smotra folklora. Ona će po prvi puta biti održana na središnjoj gradskoj pozornici, a nastupit će ukupno 43 društva iz Vukovarsko-srijemske županije. Predsjednik ZAKUD-a naše županije Andrija Matić bio je domaćin večerašnje svečanosti koju je službeno otvorenom proglasio župan Damir Dekanić.

„Hvaljen Isus i Marija! Svim Vinkovčanima i Vinkovčankama, svim Slavoncima i Slavonkama, svim Šokcima i Šokicama. Ponosan sam što večeras prvi put u svom životu imam priliku otvoriti Folklorne večeri, a nadam se da ću to učiniti još puno puta. Ovim se ponosim, ovo živim, ovo volim, ovo branim. Službeno otvaram 56. Vinkovačke jeseni, uživajte u Vinkovcima svih ovih dana”, poručio je župan Dekanić.


Zamiriši Slavonijo bagremom i trešnjom, okiti se dukatima i šokačkom pjesmom – pjevali su danas Vinkovčani i njihovi gosti uživajući u nastupima devet kulturno umjetničkih društava. I ove će ih godine ocjenjivati stručni žiri, a pozornica će njihova biti sve do 15. rujna.

„Lijepo je biti ovdje na gradskom trgu, uživati u Jesenima, uživati u folkloru i našim KUD-ovima. Hvala svima koji će doprinijeti da i ove Vinkovačke jeseni budu najljepše, za razliku od prošlih koje su protekle u sjeni pandemije. Hvala svima koji daju taj štih Vinkovačkim jesenima kojim se možemo podičiti i reći svima da smo prijestolnica tradicijske kulture. Vjerujem da ćemo zajedno poslati jednu lijepu sliku i pokazati svima da su Vinkovci centar svijeta”, kazao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Izvor: novosti hr


Kako je bilo pogledajte u kratkom videu:

default

default

default

default

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.