Navečer stiže nevrijeme iz HT-a upozorili građane da isključe uređaje iz utičnica

0

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja.

Iako je danas u cijeloj Hrvatskoj pretežno sunčano, a osobito u Dalmaciji, kasno poslijepodne i navečer mjestimice se očekuju pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u središnjim i istočnim predjelima gdje je lokalno moguće i nevrijeme, javlja DHMZ.

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja. Napominju da su moguća oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Također su mogući prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, piše 24 sata.

Narančastom bojom, koja upućuje na opasno vrijeme označene su na karti DHMZ-a upravo zagrebačka i osječka regija, dok su karlovačka i gospička označene žutom bojom koja označava potencijalno opasno vrijeme.

Upozorenje zbog mogućeg nevremena dobili su i brojni korisnici Hrvatskog Telekoma koji je pozvao korisnike da zaštite opremu.

  • Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučamo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice – stoji u SMS-u koji je HT poslao svojim korisnicima.