Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
10.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaZanimljivostiNjemački umirovljenik kažnjen s 250.000 eura zbog tenka iz Drugog svjetskog rata...

Njemački umirovljenik kažnjen s 250.000 eura zbog tenka iz Drugog svjetskog rata u podrumu!

Doznajemo kako je umirovljenik jednom prilikom koristio tenk za čišćenje snijega na svom imanju.

Suđenje njemačkom umirovljeniku kod kojeg je policija pronašla topništvo Drugog svjetskog rata privedeno je kraju. 84-godišnjem muškarcu izrečena je uvjetna zatvorska kazna od 14 mjeseca i novčana kazna od 250.000 eura (1,9 milijuna kuna).

Naime, njemačke vlasti su 2015. godine u podrumu umirovljenika pronašle Panther tenk iz Drugog svjetskog rata, protuzračno oružje, torpedo, mnoštvo nacističkih memorabilija i ostalo… Njemačkoj vojsci bilo je potrebno čak 9 sati da uklone tenk iz podruma.

Cilj suđenja bilo je utvrditi postoji li osnova za osudu Nijemca zbog kršenja njemačkog Zakona o kontroli ratnog oružja. Njegov odvjetnik tvrdio je kako je riječ o muzejskim predmetima, a ne ratnom oružju.

Međutim, iako je mnogo od njegove kolekcije bilo ‘izvan pogona’, nešto je još uvijek bilo u funkciji, a doznajemo kako je umirovljenik koristio tenk jednom prilikom za čišćenje snijega na svom imanju. Lokalnim vlastima za zbirku je javljeno od strane kolega u Berlinu, koji su kući istraživali zbog ukradene nacističke umjetnosti.

image

Uklanjanje tenka iz podruma-YouTube Screenshot

Osim novčane kazne i uvjetne kazne zatvora, 84-godišnjak je dužan u narednih dvije godine prodati ili donirati svoj tenk. Odvjetnik obrane naveo je kako je muzej u SAD-u zainteresiran za tenk.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.