Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

0

FOTO: Ilustracija screenshot HRT

Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice

Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO 2024. između reprezentacija Hrvatske i Turske.

Obavijest za gledatelje
Ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu. Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta. 

Fan zona će biti smještena na platou uz istočnu stranu stadiona Opus Arena, a bit će otvorena za sve posjetitelje od 10 sati na dan utakmice.

Informacije o prometu na dan utakmice
Na dan utakmice, u užoj zoni stadiona Opus Arena u ulici Antuna Kanižlića na dionici od kružnog toka do ulaza u parkiralište stadiona Opus Arena, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila, osim vozila s dozvolom.

Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješice ili javnim gradskim prijevozom. Na parkirališnim prostorima u užoj zoni stadiona Opus Arena bit će zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Na parkirališnim prostorima Streljane Pampas u ulici Šandora Petefija osigurano je besplatno parkiranje za vozila navijača, koji će uz predočenje ulaznice za utakmicu moći koristiti javni gradski prijevoz bez naknadne do stadiona Opus Arena i nazad.

Zabranjeni preleti u zoni stadiona
Na dan utakmice zabranjeni su letovi svih letjelica i dronova, oko i iznad stadiona.

Fer, korektno i sportsko navijanje
Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Foto i video snimanje javnog okupljanja
Policija će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.