Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaNova rasvjeta na šetnici uz Banju

Nova rasvjeta na šetnici uz Banju

NEKADA U ŠIKARU ZARASLA VINKOVAČKA JEZERA DANAS SU JEDNO OD NAJLJEPŠIH KUPALIŠTA U SLAVONIJI

Nova rasvjeta na šetnici uz Banju


 Sve popularnije i sve češće korišteno mjesto za šetanje, trčanje i vožnju bicikla brojnih Vinkovčana, šetnica uz Banju, od ovoga tjedna građane će privlačiti i u večernjim satima.

Naime, u Gradu Vinkovcima odlučili su postaviti nove rasvjetne stupove duž šetnice, ukupno deset komada. Rasvjeta uz šetnicu, objašnjava v.d. pročelnika Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić, novi je detalj koji će upotpuniti sliku ovog vinkovačkog kupališta kao omiljene ljetne destinacije građana.

„U suradnji i dogovoru s Udrugom Jezera Banja nastojimo iz godine u godinu ovaj prostor učiniti što sigurnijim i privlačnijim mjestom, kako za same kupače tako i za sportaše rekreativce i ribolovce odnosno sve one koji dolaze na Banju. Od uređenja obale i sportskih igrališta, do sadnje stabala i osiguranja sve potrebne infrastrukture, cilj nam je da na Banji svatko može pronaći nešto za sebe i da se svi posjetitelji osjećaju što ugodnije“, ističe Dujmić.


Grad je nedavno na ovom prostoru osigurao i kanalizacijski priključak što je još jedan važan korak ka konačnom uređenju ovog kupališta. Rezultati dugogodišnjeg ulaganja u Banju itekako su vidljivi, nekada šikarom obrasla jezera danas imaju jednu od najljepših plaža u Slavoniji i Baranji, uz igrališta za odbojku na pijesku, basket i vaterpolo te dječje igralište.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.