NOVI DRVORED U GENSCHEROVOJ ULICI

0

NOVI DRVORED U GENSCHEROVOJ ULICI

Ulica Hansa Dietricha Genschera u Vinkovcima ulica je u kojoj su provedeni ili su u tijeku radovi u sklopu nekoliko važnih projekata, a trenutno su aktualni oni na uređenju pješačkih staza i sadnji mladih stabala.


Nova stabla zamijenit će dosadašnja koja su s godinama počela praviti probleme građanima, a zbog lošeg stanja predstavljala su i opasnost za prolaznike.

„Ukupno će u ovoj ulici biti posađeno preko 50 sadnica, a radi se o vrstama prilagođenima prostoru koje ne razvijaju prevelike krošnje i nemaju invazivno korijenje. Paralelno se radi i na izgradnji nove pješačke staze u dužini od oko 400 metara jer je stara izdignuta i ispucala, između ostalog, upravo utjecajem korijenja uklonjenih stabala koje je pravilo velike probleme građanima u dvorištima te na obiteljskim kućama“, rekao je prilikom današnjeg obilaska radova zamjenik gradonačelnika Josip Romić.


Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić objasnio je kako se uklanjanju drvoreda u Genscherovoj ulici pristupilo iz razloga što je većina stabala bila u prilično lošem stanju i načeta bolestima.

  „Prevencije radi i iz sigurnosnih razloga odlučili smo stara stabla zamijeniti novim mladim sadnicama, a takvoj odluci pridonijela je i peticija koju je potpisalo više od 30 građana čije su obiteljske kuće na strani ulice gdje se drvored nalazio“, naglasio je Dujmić.


U prvom krugu sadnje bit će posađene 23 sadnice, a u drugom, nakon završetka radova na izgradnji pješačkih staza, još 29. Radi se o kuglastom Liquidambaru, vrlo dekorativnoj vrsti koju ćemo po prvi puta na našem području imati priliku vidjeti upravo u Genscherovoj ulici.