Novi paket mjera pomoći kreće od 1. travnja

0
143

Plenković je izrazio zadovoljstvo zadovoljstvom interesa građana za upisom državnih obveznica, kazavši da je to bio odličan potez.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će novi paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu biti usvojen u ožujku i na snagu će stupiti 1. travnja, a rekao je i da su u stranci zadovoljni zadnjom anketom rejtinga te da je HDZ uvjerljiv.

“Zadovoljni smo i sa zadnjom anketom, HDZ je uvjerljiv, sedam godina mandata”, istaknuo je Plenković odgovarajući na pitanje novinara, nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Govorio je o mjerama pomoći koje bi se trebale nastaviti nakon 31. ožujka.

“Znamo da će novi paket mjera biti usvojen u ožujku, a stupit će na snagu 1. travnja. Svi resori su angažirani. Ići ćemo u korist građana i gospodarstva”, rekao je premijer Plenković upitan o novom paketu pomoći građanima i gospodarstvu.

Podsjetio je da je Vlada politikom intervencionizma čuvala radna mjesta, 800.000 radnika u privatnom sektoru dobilo je plaću zahvaljujući intervenciji Vlade u vrijeme koronakrize, 130 poduzeća je ostalo “na nogama”, rasteretili su gospodarstvo od brojnih poreza i davanja, smanjivali stopu PDV-a, regulirali cijene struje, plina i naftnih derivata i drugo.

“Tako ćemo nastaviti i dalje u mjeri u kojoj je to potrebno s obzirom na okolnosti da smo u situaciji da nam je Europska komisija prije nekoliko dana predvidjela gospodarski rast u 2022. od 6,3 posto BDP-a. Učinili smo i niz napora da zadržimo ekonomski i socijalni standard građana”, poručio je.

Najavio je i kada mjere u ožujku budu gotove – tada će ih i predstaviti javnosti.

Plenković je izrazio zadovoljstvo zadovoljstvom interesa građana za upisom državnih obveznica, kazavši da je to bio odličan potez. Istaknuo je kako su time poslali poruku da se refinanciranje nekih dospjelih zaduženja države može financirati i izdavanjem državnih obveznica.

Smatra kako je to dobro i za aktiviranje tržišta kapitala te slanje poruke povjerenja državi i javnim financijama.

izvor: poslovni hr