Obnova dvorane treće i četvrte škole uvod je u period velikih ulaganja u obrazovnu infrastrukturu

0

OBNOVA DVORANE TREĆE I ČETVRTE ŠKOLE UVOD JE U PERIOD VELIKIH ULAGANJA U OBRAZOVNU INFRASTRUKTURU

„Pred Vinkovcima je period velikih ulaganja u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu, s naglaskom na izgradnju novog vrtića na Vašarištu i novih škola u Novom Selu i Radićevom bloku. Uz gradnju novih škola, veliki poslovi očekuju nas i kada je dogradnja i uređenje postojećih zgrada i pripadajućih sportskih objekata u pitanju, sve s ciljem osiguranja uvjeta za pokretanje jednosmjenske nastave u svim našim školama do 2027. godine“, komentar je ovo gradonačelnika Ivana Bosančića nakon današnjeg potpisivanja ugovora koji se odnosi na sufinanciranje projekta obnove i dodatnog opremanja sportske dvorane osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca od strane Ministarstva turizma i sporta.

Radovi vrijedni preko 200 tisuća eura kreću ubrzo, a obuhvatit će uređenje cjelokupne unutrašnjosti dvorane, nabavku sportske opreme te postavljanje pokretnih tribina i semafora. Sukladno Odluci Ministarstva turizma i sporta o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanje sportskih građevina u 2023. godini, za projekt „Obnova, održavanje i opremanje postojeće sportske dvorane“ odobreno je sufinanciranje u iznosu od 83 tisuće eura, dok će razliku iznosa sufinancirati Grad Vinkovci.

„Rast i razvoj djece kroz zdrav način života, igru, druženje i sportske aktivnosti, prvo je čime se vodimo kada razmišljamo o samom sportu, sportskim društvima i klubovima u našem gradu. Isto je i sa sportskom infrastrukturom koju gradimo i prilagođavamo sukladno potrebama današnjeg vremena, a kako bi osigurali što sigurnije i primjerenije uvjete treniranja našim najmlađima. Zahvaljujemo stoga Agenciji VIA na pripremi te Vladi RH na potpori u sufinanciranju projekta kojim ćemo dodatno poboljšati uvjete za razvoj školstva i sporta u našem gradu“, ističe gradonačelnik.

Tako će učenici, djeca u klubovima ali i sportska društva i građani, nakon nedavno uređene dvorane na Lapovcima i Sokolskog doma te novog terena s umjetnom podlogom na stadionu Cibalije, i u samom središtu grada na raspolaganju imati novoobnovljen višenamjenski sportski objekt.